Passa al contingut principal

Què és un ésser humà? - muntatges fotogràfics sobre una perspectiva d'antropologia filosòfica

 Aquests darrers dos mesos, l'alumnat ha estat treballant l'antropologia filosòfica i diferents perspectives en relació a ella, o el que és el mateix, s'ha estat plantejant la pregunta QUÈ ÉS UN ÉSSER HUMÀ?

Aquí en teniu els seus fruits. Desitgem que us convidin a la reflexió.











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Què és la realitat i com la construïm els éssers humans? - Debat filosòfic

  Al llarg de la situació d'aprenentatge 3, l'alumnat de 1r de batxillerat D s'ha endinsant en un interrogant que, de fet, és consubstancial a l'interrogant filosòfic des dels seus orígens:  com es construeix el concepte metafísic de realitat?  Revisitant des de perspectives clàssiques i fundadores com el dualisme ontològic fins als reptes que suposa la intel·ligència artificial i la realitat virtual i augmentada, varen estar preparant un debat a quatre veus, obert al públic, que va tenir lloc el passat 10 de febrer a la Sala Polivalent de l'IES Cap de Llevant. Qui ha dit que els adolescents tan sols estan interessats per  Tik Tok  i  Instagram ? La filosofia viu en els seus esperits crítics!

Per què fem art? - 4a situació d'aprenentatge (febrer-març 2023)

 Durant tot el mes de febrer i fins abans de marxar de vacances, l'alumnat de 1r de batxillerat D ha estat posant en pràctica la creació artística per tal de pensar-la en termes estètics, tenint com a pregunta Per què fem art? Aquí en teniu els resultats digitals, mentre que els físics els trobareu exposats a la biblioteca del nostre centre. Desitgem que us agradin i que us convidin a la reflexió:

Tothom té la capacitat d'enamorar-se?

Per poder resoldre aquesta pregunta filosòfica, que crec que ens envolta diàriament a tothom, elaboraré una argumentació basada en  5 punts que  considero importants per poder trobar una conclusió a la meva pregunta inicial.  La resposta que ens donen els psicòlegs   és que l’enamorament és un estat emocional que sents quan tens atracció cap a una persona. Pero no només es produeix per l’atracció, sinó que es tracta d’un conjunt de sensacions positives que experimentes a nivell físic i mental amb una persona de la qual et sents atret. Aquest punt està molt lligat també amb el que ens diu la bioquímica. La ciència explica que tot comença a l’escorça cerebral, la qual produeix una descàrrega de l’hormona dopamina i fa que sentim plaer (bastant semblant a les sensacions que provoquen les drogues). Està comprovat  que aquest estat d'enamorament només s’activa quan hi ha el coneixement o la sospita de què és mutu amb l’altre individu. Per altra banda, els filòsofs de la Grècia clàssica